Home Bocanci de iarna
Bocanci de iarna
Bocanci de Iarna PDF Imprimare Email
Bocanci de iarna
Scris de andreibitculescu   
Marţi, 25 Ianuarie 2011 09:43
Incaltamintea de iarna este simplificata radical (ca numar de modele) comparativ cu cea de vara, din cauza sezonului rece si-a temperaturilor scazute. Gama larga de incaltaminte este redusa la doar doua sortimente (Ghete de iarna si Bocanci de iarna, in functie de preferinte). Bocancii de iarna au fost conceputi pentru prima data in Regatul Unit in anul 1849 de catre John Boot, de aici si denumirea caracteristica.

Desi au suferit multe modificari, de-a lungul timpului, aceast tip de incaltaminte predomina si astazi fiind nelipsit in sezonul rece. Bocancii de iarna sunt confectionati dintr-un material impermeabil la suprafata pentru a impiedica zapada topita, lichidul, sa intre in interiolul acestora pentru a provoca disconfort in timpul mersului. In interior sunt confectionati cu blana de animal (iepure sau vulpe). Desi in ultimul timp blana naturala din interiorul bocancilor de iarna a fost inlocuita cu blana artificiala din pricina protestelor cauzate pentru exploatarea animalelor. Insa confortul pricinuit de aceste blanuri din interiorul bocaniclor de iarna, fiind si artificiale, nu a fost diminuat.

Bocancii de iarna nu au doar un invelisi deosebit menit sa protejeze piciorul de inconvenientele iernii (frigul si zapada) ci au si o talpa groasa de aproximativ 4-5 cm in functie de marime si intrebuintare. Greutatea acestor bocanci variaza in functie preferinte si utilizare. Bocancii de iarna isi incep greutatea de la 1kg perechea si poate continua pana la 7-8 kg perechea.
 


Sondaje

Ce producator de anvelope de iarna preferati?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com